Istoric

Parcursul nostru în câteva date esenţiale

1994

Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări a luat naştere în 1994 ca o componentă independentă din punct de vedere organizatoric, dar fără personalitate juridică, fiind subordonată DRDP Cluj, preluând la înfiinţare structura organizatorică destinată lucrărilor de execuţie de drumuri.

1997

ARL Cluj-Napoca a devenit societate comercială cu personalitate juridică prin restructurarea Administraţiei Naţionale a Drumurilor – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj.

2007

Concernul de construcţii Strabag din Austria a câştigat licitaţia pentru privatizarea societăţii Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj, preţul oferit pe pachetul de acţiuni fiind de 5,2 milioane euro. Strabag AG este una dintre cele mai mari firme de construcţii din Europa, având o experienţă internaţională în domeniul construcţiilor. În ultimii zece ani compania şi-a concentrat investiţiile pe pieţele emergente şi a achiziţionat pachete de acţiuni la diverse companii de profil din aceste ţări.

În prezent

Cotele de participare la beneficii şi pierderi ale acţionarilor sunt:
– Societatea STRABAG AG – Austria este acţionar majoritar cu 98,59489661%;
– Societatea SBS STRABAG BAU HOLDING SERVICE GMBH deţine 0,00001924%;
– MINISTERUL TRANSPORTURILOR deţine 1,40508415%.

Capitalul social al societăţii este de 64.973.688,50 RON.

Societatea are înregistrate puncte de lucru în şapte judeţe: Cluj, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Satu-Mare şi Maramureş, dotate cu instalaţii performante şi personal calificat.