Grupul Strabag

STRABAG este una din principalele companii de construcţii din Europa şi lider de piaţă în Europa Centrală şi de Est. Pe aceste pieţe principale, STRABAG este prezent prin intermediul numeroaselor sale filiale în toate ţările Europei de Est şi de Sud-Est, pe pieţele selectate din Europa de Vest, în peninsula Arabică, Libia, Canada şi India. Gama extinsă de servicii a grupului cuprinde toate segmentele industriei de construcţii, acoperind astfel întregul lanţ de creare de valoare în domeniul construcţiilor.

STRABAG activează pe piaţa românească începând cu anul 1991, stabilindu-şi sediul în Bucureşti în 1992. În timp, grupul a înființat filiale în toate regiunile relevante pentru piaţa din România, cu peste 1500 de angajaţi calificaţi. Compania operează în toate sectoarele de construcţii, în special Infrastructura de Transport, Construcţii şi segmente de Inginerie Civilă,  precum şi în proiecte de construcţii în domeniul mediului.

Grupul este prezent în România nu doar ca brand STRABAG, ci și prin intermediul companiilor membre ale grupului: ARL SA, BHG Comercializare Bitum, CARB SA Braşov, BITUNOVA România, BMTI Tehnica Utilajelor pentru Construcţii SRL, DRUMCO SA Timişoara, MINERAL ROM, SAT Reabilitare Reciclare, STRABAG Facility Management, TPA Societatea pentru Asigurarea Calităţii şi Inovaţiei SRL,  ZÜBLIN România SRL şi DYWIDAG România SRL.

BMTI este responsabil cu întreţinerea şi reparaţiile necesare a fi efectuate parcului auto. BMTI – Tehnica utilajelor pentru construcţii SRL, este o societate a concernului Strabag SE care se îngrijeşte de întreg ciclul de viaţă al fiecărui utilaj şi al fiecărui autovehicul care se află în activele mobile ale unei firme din concern.

Verificarea calităţii mixturilor asfaltice produse de ARL, a componentelor mixturii (agregate, filler, bitum) şi a calităţii lucrărilor executate este în sarcina laboratoarelor TPA. Acestea sunt un centru de competenţă al tehnologiei materialelor pentru asfalt, beton, terasamente şi inginerie geotehnică în unul din cele mai mari grupuri de construcţii din Europa şi anume Strabag SE. Ca laborator independent, TPA este reprezentată în circa 20 de ţări europene, fiind astfel una din cele mai mari companii de laborator private din Europa.

TPA a luat fiinţă în România în septembrie 2005, fiind o societate a concernului STRABAG responsabilă cu asigurarea calităţii şi inovaţiei. Laboratoarele TPA sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie şi efectuează teste şi determinări rutiere (construcţii drumuri, poduri, autostrăzi). Mai multe informaţii găsiţi aici.